Carnavaleske wethouders halen ‘Sleutel van Doornenburg’ op

Dinsdagavond was de laatste carnavalsavond van dit seizoen.

Voor Doornenburg betekende dat niet meer dan dat een afvaardiging van het college van Lingewaard helemaal naar ons durpke kwam om ‘de sleutel’ op te halen. Een goed gebruik in carnavalsland.

In het schuttersgebouw was een bont durps gezelschap verzameld om de sleutel van de gemeente, die op carnavalszaterdag in het Bemmelse was opgehaald, weer te overhandigen aan de rechthebbenden.

En die rechthebbenden verschenen in de vorm van wethouders Johan Sluiter, Aart Slob, Theo Jansen en Nick Hubers. Zij startten hun “Tour du Clé” in Doornenburg om vervolgens via Gendt, Bemmel en Angeren naar Huessen te reizen met uiteindelijk een bos sleutels voor de deur.

Maar dat was natuurlijk niet èkkes aankloppen, aanpakken en verdwijnen geblazen. Natuurlijk werden ze onthaald met happie snappie voordat de strenge doch rechtvaardige tijdmeester Theo het welletjes vond en het vrolijke gezelschap moest verdwijnen richting Gendt.

Kortom…het bleef nog lang onrustig in Lingewaard. Hoe het gezelschap uiteindelijk thuis is beland horen we wel tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen van 14 t/m 16 maart…

Gelukkig hebben we de foto’s nog… en een SPEECH-FILMPJE!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*