Doornenburg is klaar voor carnaval!

Een berichtje van onze Vrolijke VastelaovondVierders van Doornenburg en omstreken!

Van donderdag 8 tot en met dinsdag 13 februari viert Doornenburg carnaval. Carnaval is het feest van de zotheid, hossen en zingen tot je schor bent. Waarbij rangen en standen wegvallen en iedereen verbroedert. Doornenburg heet in carnavalstijd ‘Ut Waotergat’.

Op donderdag 8 februari start het jeugdcarnaval met een Gekke Harendag op basisschool De Doornick. Om 11.45 uur worden op het schoolplein de nieuwe jeugdprins, jeugdprinses en jeugd Raad van 11 feestelijk onthuld. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Op vrijdag 9 februari viert basisschool De Doornick de opening van carnaval in het Schuttersgebouw. Er wordt een groots carnavalsfeest gehouden met veel dans, muziek en spektakel. Ook vindt de prijsuitreiking plaats van de Mini Top 11 voor het mooist versierde klaslokaal raam. De toegang tot het Schuttersgebouw is gratis en iedereen is van harte welkom om dit openingsfeest mee te vieren.

Op zaterdag 10 februari kan men om 14.00 uur in het Schuttersgebouw eerst beginnen met het Veurgloeien. Om 15.00 uur start de eerste optocht van Lingewaard. Deelnemers kunnen zich nog steeds opgeven! Er zijn mooi geldprijzen te winnen. De Alaafterparty in het Schuttersgebouw start direct na afloop van de optocht. De muziek wordt verzorgd door ‘3xNix Entertainment’. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Tijdens deze middag wordt afscheid genomen van Prins Geert ‘De Keukenbouwer’ en Prinses Leentje ‘Uut ’t Vlasteren’.

Op dinsdag 13 februari verzorgt Stichting Ouderen Doornenburg een gezellige carnavalsmiddag in het Ontmoetingscentrum. De aanvang is 13.30 uur en de muziek is in handen van amusementsorkest ‘Eigereid’. Tijdens deze middag worden de nieuwe carnavalsprins en carnavalsprinses voor het komende seizoen bekendgemaakt. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Het complete programma en nog veel meer info staat op www.carnavaldoornenburg.nl of kijk ervoor op Facebook en Instagram bij ‘Carnaval in Doornenburg’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*