Ridderzaalconcert met Ensemble La Sirena

Zondag 15 oktober aanstaande vindt er in kasteel Doornenburg weer een ridderzaalconcert plaats. Dit keer maakt Ensemble La Sirena haar opwachting

** PERSBERICHT **

Ensemble La Sirena werd opgericht in 2021 binnen het Utrechts Conservatorium en heeft als vaste leden Joana Guiné (stem en blokfluit), Sevastianos Motorinos (klavecimbel) en Héloïse Godefroi (barokcello en stem).

Hun uitvoeringsrepertoire bestaat uit kamercantates en liederen begeleid door basso continuo die populair waren in heel Europa. La Sirena streeft ernaar om de belangrijke retorische, poëtische en dramaturgische aspecten te verkennen, die essentieel waren in de uitvoeringspraktijk van 17e- en 18e-eeuwse muziek.

De cantate was een geliefd genre in de barokperiode en werd in heel Europa uitgevoerd in de intieme zalen van zowel de adel als de burgerhuizen. Er is veel repertoire uit deze periode van zowel bekende als onbekende componisten wat nog herontdekt moet worden.

Veel barokrepertoire moet nog worden verkend, zowel van onbekende componisten alsook de meest geliefde creatieve geesten. In het begin van de 17e eeuw nam het lied, de monodie begeleid door de luit, en de “air de cour”, ook een bijzondere plaats in tijdens avonden van vele muziekliefhebbers en beschermheren van die tijd.

Onze voornaamste missie is om dit repertoire onder de aandacht te brengen van het hedendaags publiek en de rijkdom van de poëzie en emotionele inhoud ervan te tonen. Uiteindelijk wijkt de functie ervan nauwelijks af van die van een lied van een moderne singer-songwriter, zowel wat betreft inhoud als verbeelding van menselijke passies en ervaringen.

Aanvang: 20.00 uur Ridderzaal
Tickets bestellen kan HIERO
Er is ook ticketverkoop aan de Ridderzaal (alleen met pin)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*