Ridderzaalconcert met R-chestra (uut Nimwège)

zondag 19 februari wordt in de statige ridderzaal van kasteel Doornenburg het volgende concert georganiseerd. R-chestra uit Nimwège heeft internationaal faam gemaakt. Nu probeert ze het in Doornenburg.

** PERSBERICHT **

R-chestra absorbeert echo’s van over heel de wereld en veroorzaakt ook weer nieuwe.

Soms kwam materiaal van ver (Oezbekistan, de Kei eilanden) soms vonden we materiaal in een drukke winkelstraat of in het restaurant om de hoek. Vaak was er een moment van ontroering dat een impuls bleek te zijn voor een ongedwongen omgang tussen het oude en het nieuwe.

“Musik ist – ihre bestimmung nach- Allgemeingut”( Zoltan Kodaly)

Het Nijmeegse Rchestra is succesvol met deze benadering; 5 CD’s maakte het gezelschap; Rchestra acteerde op festivals in Bosnie Herzegovina en Irak; werd door Yo Yo Ma uitgenodigd om te participeren in zijn Zijde Route Festival; trad op in de Wandelende Tak, bij Barend en van Dorp en Han Reiziger; concerteerde met de fabuleuze Turkse saz speler Erdal Erzinçan en het Nederlands Jeugd Strijk orkest; radio Nederland Wereld omroep verkoos Rchestra (2 maal) tot bij het beste behorend van wat Nederland aan wereldmuziek te bieden heeft.

Rchestra:

  • Pieter Klaassen, gitaren.
  • Lucien Matheeuwsen, bas.
  • Frans van Geffen, fluiten.
  • Gerie Daanen, accordeon en bajan.
  • Henk Wanders, percussie.
  • Johnny Rahaket, viool.

Ridderzaalconcert op 19 februari 2023, SHOWTIME om 16:30 uur; tickets verkrijgbaar HIERO
(ga met je ticket (papier of digitaal) naar de kassa, daar ontvang je een toegangsbewijs voor de Ridderzaal)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*