Eindelijk veiligheid ient durp!

Gelezen: een heerlijk bericht in het gemeenteblad van prachtgemeente Lingewaard waar je vrolijk van wordt.

Het betreft een “Verkeersbesluit instellen maximumsnelheid van 60 km/h op twee zijtakken van de Krakkedel in Doornenburg“. 

Ja, u leest het goed. Blijkbaar is men er in het Bemmelse achter gekomen dat er twee doodlopende weggetjes aan de Krakkedel liggen waar nog niets voor is geregeld. En regels zijn regels maar dan moeten ze wel eerst formeel worden opgelegd.

En dus zijn er door onze raamtijgers inventarisaties gemaakt, rapporten opgesteld, vergaderingen belegd, voorstellen gedaan en becommentarieerd, evaluaties opgezet, nei-jje rapporten geschreven, wéér vergaderingen belegd, voorstellen gedaan die ook weer van commentaar zijn voorzien die allemaal uiteindelijk in een verkeersbesluit zijn vastgelegd. En dit alles om de veiligheid op ‘de weg’ te verzekeren en weggebruikers en passagiers ’te beschermen’.

Het achterland van Lingewaard blijft een bron van gevaar, romantiek en lust en dat moet met kracht bestreden worden, dat blijkt wel. En aldus is het volgende besluit genomen:

Op grond van bovenstaande overwegingen besluiten wij om op twee gedeelten van de Krakkedel in Doornenburg een maximumsnelheid van 60 km/h in te stellen. Het gaat om de volgende zijtakken:

– de zijtak die begint tussen Krakkedel 4 en 6 en waar de panden Krakkedel 4a en 4b aan zijn gelegen;

– de zijtak die begint tegenover Krakkedel 29 en waar de panden Krakkedel 34, 34a, 36 en 38 aan zijn gelegen;

Deze maximumsnelheid zal kenbaar worden gemaakt door het plaatsen van de borden A160 en A260“.

Doornenburg is weer een stuk veiliger geworden. U kunt weer rustig gaan slapen.

 

bron foto’s: Google Streetview

Weg bij Krakkedel 4
Weg bij Krakkedel 29

 

2 Comments

  1. Beter was het geweest om op de Krakkedel zelf de snelheid terug te brengen naar 50 niet enkel in de bocht. Ik word hier zeer regelmatig nog ingehaald terwijl ik 60 rijd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*