Nieuw gemaal Linge

Terwijl de Doornenburgers weer langzaam aan terug komen van vakantie wordt er stug door gewerkt ‘oan dn diek‘.

Het gemaal bij de ingang van de Linge op de Riiiiiiiiiiendiek moet worden vervangen en de werkzaamheden door Waterschap Rivierenland zijn inmiddels in volle gang.

Het drijvende gemaal dat de laatste jaren zorgde voor voldoende water toe en afvoer voldoet niet meer aan de moderne eisen anno 2023. En dus wordt nu een vast gemaal gebouwd. We schreven daar al eerder over.

Vanaf de veerstoep bij de Pont van Jos is een permanente asfaltweg verrezen die toegang tot het gemaal voortaan mogelijk maakt. Vrachtwagens rijden af en aan om de funderingen aan te leggen van het gebouw. Reuring ien de polder!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*