Burgemeester onthult infobord bij Lingebrug

Nietsvermoedende fietserTs die langs de Linge fietsten keken vreemd op toen ze gisterenmiddag in een grote groep mensen belandden nabij de Riiiiiiiiiienstroat.

Daar werd een informatie bord onthuld door burgemeester Nelly Kalfs, in aanwezigheid van wethouders, leden van de Historische Kring Doornenburg, harmonie St Caecilia, kinderen van basisschool de Doornick en een groep belangstellenden.

Het infobord, dat onlangs aan het Goudsbloempad-Zuid werd geplaatst, werd gisteren officieel door burgemeester Kalfs onthuld. Met het bord wordt een band gerealiseerd met het zusterbord dat aan de Karbrug in Huessen staat. De Linge vormde in de winter van 1944-1945 de frontlinie tussen Geallieerden en de Duitse bezettingsmacht. Een linie waar destijds door intensieve gevechten heel veel doden vielen.

Het Goudsbloempad-Zuid (dat door Google Maps trouwens nog steeds Lingefietspad Zuid wordt genoemd) loopt langs de Linge vanaf de Doornenburgse Riiiiiiiiiienstroat tot de brug aan de Karstraat in Huessen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*