Verhuist de Doornick naar de Martinuskerk?

De gemeente Lingewaard laat in een persbericht weten dat het de mogelijkheden gaat onderzoeken om een deel van de nieuwbouw van IKC de Doornick in de Martinuskerk te laten uitvoeren.

Het idee komt van de werkgroep Doornenburg, die daarmee twee vliegen in één slag wil slaan: de basisschool krijgt nieuwbouw én de Martinuskerk – die nu al enige jaren leeg staat – krijgt een maatschappelijke bestemming waardoor het gebouw behouden blijft voor Doornenburg.

Of de plannen reëel zijn is nog maar de vraag.

Een woordvoerder: “Een schoolgebouw moet voldoen aan veel eisen. Bijvoorbeeld als het gaat om licht, frisse lucht en geluid (akoestiek). Maar ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol: het gebouw moet energiezuinig (bijna energieneutraal) worden. Met het schoolbestuur is afgesproken dat de ruimtes zoals die zijn bedacht voor de nieuwbouw in het programma van eisen, ook moeten passen in het kerkgebouw. Met het onderzoek wordt in kaart gebracht wat er mogelijk is en wat de kosten zijn”.

In de herfst van 2023 moet het onderzoek af zijn, kort daarna neemt de gemeente een besluit. Wordt vervolgd dus.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*