Komend weekend ‘Kersenfeest’ bij de buufjes!

En dan nu een berichtje van onze buufjes uut Gendt!

** PERSBERICHT **

Het weekend van de laatste zondag in juni staat Gendt weer op z’n kop voor het jaarlijkse Kersenfeest.

Een dorpsfeest voor jong en oud met een aantrekkingskracht vanuit de gehele regio. Op het Kersenfeest tref je jaarlijks een lunapark, een gratis toegankelijk straatfestival met braderie, de mooiste triatlon van Nederland, een groots volleybaltoernooi, gezellige terrassen en podia met live muziek. Daarnaast zal er 3 avonden entertainment in de goed gevulde feesttent zijn. Kortom, met recht een feestweekend voor jong en oud.

Dit jaar is de organisatie in handen van Schuttersgilde Sint Sebastianus, met het thema Sebastianus Studio’s zal de rode draad door het Kersenfeest film, filmstudio’s, -decor, -muziek en meer zijn.

Vrijdag

Op vrijdag 23 juni openen ze het Kersenfeest op spectaculaire wijze in het centrum van Gendt. Tijdens deze opening zullen ook de Kersenkoningin en haar hofdames onthuld worden en de uitreiking van de Zilveren Kers, deze wordt uitgereikt aan een persoon of een vereniging die zich op bijzondere wijze inzet voor de gemeenschap. Op dat moment draait het lunapark al op volle toeren en maken de feestgangers zich op voor de eerste avond in de feesttent.

Dit jaar afgetrapt door allround coverband Blind Date, samen met de zangers Tim Schalkx (o.a. bekend van Ferry de roze flamingo en Boven op de berg) en Wesly Bronkhorst (verkocht eerder al het Amsterdamse Concertgebouw en de AFAS Live uit) de ultieme aftrap van het weekend.

Zaterdag

De zaterdag staat in het teken van het gratis toegankelijke straatfestival, diverse activiteiten, bezienswaardigheden, demo’s, workshops en braderie voor jong en oud met daarbij het lunapark en
gezellige terrassen bij De Klok, Bistro Bar Proef en rondom het volleybalveld.

Vanaf 20.00u is er bij De Klok op het terras live muziek met Music on Demand, een hechte vriendengroep die van ieder optreden weer een feest weet te maken. Spelen het gehele optreden op verzoek vol humor + energie. Dat wil je niet missen!

Kort daarna start in de feesttent HIKE, een van de populairste feestbands van Nederland, met een avond vol dampende gezelligheid op muzikaal hoog niveau.

Zondag

Traditioneel de drukste dag van het weekend, de zondag, staat in het teken van ‘de Gendtse kwart’. Een triatlon waar regionaal al maanden naar uitgekeken wordt en zelfs ook Nederlandse toppers naar Gendt trekt. Naar het schijnt een van de meest druk bezochte en gezelligste triatlons van ons land. Natuurlijk het beste te volgen vanaf het terras rondom café De Klok met live muziek van Marco Verriet.

Naast dit sportevent vindt ook dag 2 van het volleybaltoernooi plaats en mocht je niet van deze sporten houden dan is er nog genoeg ander vertier in het dorp, naast de grote braderie en het straatfestival is ook het lunapark geopend, zijn er diverse podia en terrassen in het centrum van Gendt.

Zodra het in het dorp langzaam aan wat rustiger lijkt te gaan worden openen de deuren van de feesttent alweer voor de laatste avond. Dit keer met Anderkovver, deze kneitergoede coverband
behoeft verder geen uitleg en is al jaren vaste gast tijdens de Kersenfeesten. Dit jaar op de zondag, voor een knallende afsluiter.

Meer info omtrent dit mooie en unieke evenement is te vinden via www.kersenfeest.nl, de diverse socials of app.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*