16 April ridderzaalconcert met Marc Verhoeven

**PERSBERICHT **


Marc Verhoeven is componist en improviserend pianist. Daarnaast is hij actief als docent, en is sounddesigner/componist voor videoproducties.

Als Marc Verhoeven improviseert vertelt hij piano-sprookjes voor volwassenen. Hij dompelt je onder in een wereld, soms hallucinerend, soms meditatief, maar altijd vol verrassende overgangen; zowel in harmonie en ritme, als in sfeer, van lieflijk naar spookachtig, van droevig naar extatisch.

Zowel het leven als de muziek van Verhoeven kenmerken zich door het avontuur en verandering. Never a dull moment….

Na zich in eerste instantie vooral op de wat serieuzere gecomponeerde muziek gericht te hebben, gaan het roer in 2016, na een lange ziekte, radicaal om. Waar Verhoeven vroeger de provocatie zocht ten opzichte van dogmatici (politiek, religieus, van kunstpausen etc) staat vanaf die tijd de daarvan onafhankelijke vrijheid centraal. Qua muziek betekent dat er voor hem geen grenzen bestaan tussen genres; alles kan vermengd worden, en snel afgewisseld, en alle kanten op vliegen. 

De improvisaties bewegen zich in een breed gebied tussen jazz, klassiek en minimal music, met een af en toe een scheutje wereldmuziek. Opvallend zijn de plotselinge overgangen in ritme en harmonie.

Belangrijkste activiteit vanaf 2016 is piano-improvisatie, tot 2022 vooral in het trio Unheard (Music) Concepts, momenteel gaat hij solo. Daarnaast maakte hij o.a. de soundtrack van Broom Groom , een videoproject van Marit Shalem. 

Meer info: marcverhoevenmuziek.nl


SHOWTIME op 16 april 2023, aanvang 16.30 uur. Tickets bestellen kan HIERO. Ga met uw papieren of digitale ticket naar de kassa in de kasteelwinkel. U krijgt dan een ticket voor toegang tot de Ridderzaal waar het concert plaatsvindt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*