Internationaal Lichtfestival Kasteel Doornenburg van 9 tot 17 december

** PERSBERICHT **

Terug van weggeweest, maar mooier dan ooit tevoren!

Het Internationaal Lichtfestival Kasteel Doornenburg zal van 9 tot 17 december te zien zijn in de kasteeltuin van Doornenburg.

Deze editie staat geheel in het teken van ‘Natuur en Architectuur‘. Met dit thema willen diverse internationale kunstenaars de bezoekers inspireren door middel van de natuurlijke lichtverschijnselen.

De wandelroute gaat langs 11 betoverende lichtkunstwerken en trok in 2019 met de eerste editie, maar liefst meer dan 10.000 bezoekers. Dit jaar wordt het Internationaal Lichtfestival spectaculairder dan ooit tevoren.

Aangezien het om het gebruik van licht en reflectie gaat kunt u het festival alleen `s avonds bezoeken. De verschillende lichtkunstwerken versterken door hun originele spel van licht en schaduw de architectuur van het kasteel en in de kasteeltuin zijn diverse lichtkunstwerken te zien. Internationale kunstenaars komen uit onder andere Frankrijk, Zwitserland, Finland, Duitsland en Nederland.

Samenwerking

Het Internationaal Lichtfestival Kasteel Doornenburg is een samenwerking van lichtspecialist Lumen in Art en Kasteel Doornenburg. Lumen in Art organiseert lichtkunstevenementen in kastelen en kasteeltuinen in Europa. Zo verzorgde Lumen in Art de lichtkunst in onder andere Denemarken, Duitsland, Italië, Polen, België en Nederland.

Tickets voor het Internationale Lichtfestival zijn online te koop via https://tickets.kasteeldoornenburg.nl/nl/internationaal-lichtfestival/tickets of aan de dagkassa.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*