Nei-jje Doornenburgse carnavalsclub: “de Deurdouwers”

Sinterklaas heeft ondanks zijn drukke bezigheden toch nog tijd gehad om voor de Doornenburgse bevolking een presentje in de schoen te leggen.

Of liever: te douwen. Want sinds 24 november kent Doornenburg weer een officiële carnavalsclub!

Zo rond 10.11 uur die ochtend werden de statuten van de nieuwste carnavalsclub van Doornenburg getekend bij notaris Van Schaik in Bemmel. “We noemen ons zelf “De Deurdouwers” als verwijzing naar het feit dat er door een aantal Doornenburgers, waaronder Geert Claassen en Gudo Peters, telkens is “deurgedouwd” om het carnavalsfeest voor Doornenburg voor de toekomst te behouden“, aldus het organiserende driemanschap.

De drie Deurdouwers die bij de notaris hun handtekening hebben gezet zijn Rick Bouwman, Gerico de Vries en Gudo Peters.

Een slordige 5,5 jaar geleden (de helft van 11) stopte CV De Riensplitsers met hun activiteiten, maar de carnavalsoptocht bleef – net als de carnavalsmatinee – gewoon bestaan. En sindsdien zijn de carnavalsactiviteiten met succes voortgezet door de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel, basisschool De Doornick en Stichting Ouderen Doornenburg.

Meer nei-js is te vinden op www.carnavaldoornenburg.nl


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*