Eerste Ridderzaalconcert 2023 met Sofia Vasheruk and friends

Voor het eerste ridderzaalconcert van 2023 is het laatste interview van Rachmaninov als leidraad gebruikt door Sofia Vasheruk & Friends.

** PERSBERICHT **

Op het eerste gezicht lijkt dit zomaar een concert ter nagedachtenis aan Sergei Rachmaninov (1873-1943) in het jaar dat we zowel zijn geboorte als zijn overlijden herdenken. Maar het is meer…

Wat is er meer? Dat wordt allemaal duidelijk op zondag 15 januari in het Kasteel Doornenburg.

Sofia Vasheruk en haar muzikale vrienden nemen ons mee in een muzikaal verhaal over de velen die net als Rachmaninov aan het begin van de twintigste eeuw Rusland voor altijd zouden verlaten. Ze konden niet meer leven en werken in het land dat zij zo lief hadden om zijn eeuwenoude en veelzijdige cultuur, zijn schitterende natuur en zijn rijke taal. Hen stond de tragedie te wachten van het vooruitzicht dat zij nooit meer terug zouden kunnen keren naar het land van hun jeugd, omdat dat land niet meer bestond.

In dit programma klinken naast composities van Rachmaninov ook werken van zijn helden en tijdgenoten. De muziek illustreert de geschiedenis die wordt verteld aan de hand van het laatste interview dat hij gaf.

Het concept en de realisatie van dit bijzondere concert is van de hand van pianiste Sofia Vasheruk die in 2007 naar Nederland kwam om hier te studeren en zich sindsdien ontwikkelde tot een veel gevraagd concertpianiste met een wereldwijde carrière en een breed scala aan uiteenlopende muzikale activiteiten. Zij krijgt in dit concert gezelschap pianist Andrey Nesterenko en celliste Aleksandra Kaspera.

Aanvang concert Ridderzaal: 16:30 uur, Tickets ONLINE verkrijgbaar HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*