Kudde kerstezels inmiddels gesignaleerd

Herinnert u zich de kerstezeltjes nog?

Vlak vóór kerstmis kocht schutterskoning Pascal op de kerstmarkt van de Doornick een aantal kerstezeltjes. We schreven er toen al over.

Maar om één of andere reden konden de beestjes toch géén onderdak krijgen bij het koningspaar (ondanks dat het bijna kerstmis was). En al snel daarna waren ze opeens ‘verdwenen’.

Onbevestigde berichten meldden dat de beestjes waren gesignaleerd in de Homoetstraat in Doornenburg, maar daarna werd en blééf het stil. Héél stil.

Vandaag bereikte ons het volgende bericht van een vaste lezer: “Eind vorig jaar is een kudde kerstezels mijn achtertuin binnen gelopen en zochten licht en warmte op. Er was voor hun geen plaats in de herberg dus heb ik ze verder gestuurd niet wetende dat ze vermist werden. Ik heb ik ze met nieuwjaarsdag op de dijk zien lopen dus ik ga ze zoeken en lokken zodat ik ze hopelijk met hun baasjes kan herenigen“.

De schrijver is bekend bij de redactie maar wil graag anoniem blijven omdat hij het toch wel vervelend vindt dat de kerstezeltjes zomaar buiten rondlopen.

Kort ná deze inzending ontving de redactie vanuit verschillende bronnen foto’s van inwoners die de beestjes óók hadden zien lopen, en op héél veel locaties in Doornenburg. U weet: als ut durp begint te tøtele dan is een verhaal snel rond!

Vandaar de vraag: als u de kerstezels ziet lopen ga rechts rijden, haal niet in en probeer de ezels met lichtsignalen te waarschuwen hou ze in het vizier en neem contact op met eigenaar schutterskoning Pascal. Hij (en ongetwijfeld koningin Karin óók) missen de beestjes e-norm!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*