‘Tempel of Boem! concerten zetten nieuwe standaard (1)

Met de laatste versie van de reeks ‘Tempel of Boem!’ concerten heeft de Slagwerkgroep van prachtharmonie St. Caecilia zichzelf opnei-j overtroffen.

Zowel vrijdag- als zaterdagavond werd er voor een uitverkochte zaal een gevarieerd, kwalitatief zeer hoogstaand programma neergezet waarbij niet alleen de slagwerkers zelf maar ook de vele gasten een hoofdrol speelden.

En dus maken we een chronologische beschrijving van de avond, die trouwens lekker losjes maar professioneel aan elkaar gepraat werd door Cora Barten-Van Heteren.

Na het openingsnummer mocht Leonie Meijer (o.a. Voice of Holland en de Toppers) de spits afbijten, waarbij vooral haar uitvoering van Leonard Cohen’s ‘Hallelujah’ veel indruk maakte.

Na haar optreden kwam de veelzijdigheid van het programma al meteen tot uiting door componist en Artez-docent Rik Cornelissen. De accordeonist soleerde met intieme nummers waarbij de zaal ademloos luisterde. Het nummer ‘First April’, over de groei van een ongeboren baby werd – mede door de prachtige uitlichting – van een ontroerende schoonheid, en het vervolgnummer met solo optredens van Hans Cornelissen op klarinet en Simon van der Zandt op bugel maakte het optreden helemaal af.

(Wordt vervolgd om 15:00 uur)

bron foto’s: dedoornenburger

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*