Aanzienlijke funderingsschade in Lingewaard

Afgelopen week werd door de reguliere media de funderingsschade in Nederland onder de loep genomen.

Met name in het rivierengebied – waaronder ook Lingewaard valt – schijnt de schade aanzienlijk te zijn.

Vanaf 2018 hebben steeds meer inwoners te lijden onder verzakkingen van hun huis. De steeds vaker voorkomende extreme droogte (de zomers van 2018,2019, 2020 en natuurlijk 2022 lieten droogterecords zien) zorgt voor een zakkend grondwaterpeil waardoor huizen scheuren gaan vertonen. En niet zo’n bietje ook.

Het Lingewaardse Platform Funderingsschade kaartte de boel al aan bij de gemeente en kreeg afgelopen week contact met EenVandaag, die vervolgens langs kwam. Gesprekken met getroffenen in Bemmel, Gendt en Doornenburg volgden. Ook DoornenburgerT Els Lamers uut de Riiiiiiiiiiiiienstroat liet zien waar de scheuren in haar huis liepen.

De schade is overal aanzienlijk en kost een vermogen om te laten verhelpen. En er is géén verzekeraar die hiervoor de schade vergoedt. Ook vanuit het Waterschappen blijft het stil, terwijl het waterbeheer juist dáár ligt.

Klik op onderstaande afbeelding en zie de EenVandaag rapportage.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*