Schutterskoning doet ledenschouw

Met nog ruim een maand te gaan voordat de Vrolijke Vierdaagse van Doornenburg begint hebben veel durpelingen ‘hem’ al gezien.

Schutterskoning Marcellino Kummeling voert in hoogst eigen persoon een ledenschouw uit van schutterij Gijsbrecht van Aemstel.

Tenminste… zo lijkt het. Want in werkelijkheid heeft koning Marcellino dit jaar aangeboden de contributies te innen van de leden en het verstrekken van de schutterskaarten. Niet met het koningszilver om zijn schouders en hand in hand met koningin Beau op haar fonkelnei-jje pumps maar mogelijk wel onder deskundige begeleiding van één van zijn kinderen.

Voor de mensen die nu meteen hard naar de pinautomaat rennen omdat er geen contant geld meer in de portemonnee zit, wacht èkkes want dat is niet nodig.

De schutterij gaat namelijk met de tijd mee en daarom heeft Marcellino een pinapparaat bij zich. Je kunt de schutterskaart dus gewoon met pin betalen en als je het jezelf nog makkelijker wilt maken kun je voor de volgende keer een machtiging afgeven. Dan krijg je volgend jaar de gewilde schutterskaart automatisch in je brievenbus.

Makkelijker kunnen we het niet maken. Warmer trouwens ook niet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*