Fietsen en taalbuddies voor Oekraïners gevraagd

Hieronder leest u een een oproep van Dariia en Tanya. Ze zijn gevlucht uit Oekraïne en verblijven nu in Lingewaard in één van onze opvanglocaties.

Beste inwoners van Lingewaard,

We zijn vanuit Oekraïne gevlucht, hebben huis en haard verlaten. We vinden het fantastisch dat de gemeente gemeente Lingewaard zorgt voor bed, bad, kleding en brood. We vinden het fijn als we hier nog beter mee kunnen gaan doen in de samenleving. Daarom zou het fijn zijn om een fiets te hebben. Oekraïense vluchtelingen vinden fietsen geweldig. Het is goedkoop, snel, gezond en typisch Nederlands.”

Tweede leven voor een fiets
“Wij, Dariia (kinderarts) en Tanya (vertaler en recruiter), zijn namens de huidige groep vluchtelingen een project zijn gestart. We gaan fietsen inzamelen voor alle vluchtelingen in Lingewaard. Hebt u nog een ongebruikte fiets die het nog doet en staat te verstoffen in de schuur? Geef deze fiets een tweede leven. Op 16 juli organiseren we een klein evenement in Huissen en Bemmel. Daar kunt u de fiets afgeven en een praatje maken. Binnenkort komen we met meer nieuws over de tijd en plaats.

Wilt u eerder een fiets afgeven? Dan kunt u terecht aan de Van Wijkstraat 35 in Huissen (oude pastorie Huissen Zand). Fietstassen, fietsstoeltjes en schooltasrekjes zijn ook zeer welkom. Ook zoeken wij fietsmaatjes die ons de omgeving willen leren verkennen. Misschien kunnen we onderweg enkele Nederlandse woorden van u leren.”

Nederlands leren
“We zijn ook op zoek naar mensen die ons wat meer Nederlands kunnen leren. En we willen graag meer weten over de Nederlandse cultuur. Dus u hoeft geen leraar te zijn. We werken niet met een boek. Gewoon kletsen over van alles. Of samen iets doen. Schrijf ons een mailtje via oekraine@lingewaard.nl

Alvast bedankt en tot ziens,
Dariia Bobyk en Tanya Makovenko

bron: gemeente Lingewaard

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*