Concerten Jekadee sluiten bevrijdingsherdenking af (1)

Koor Jekadee presenteerden afgelopen zondag maar liefst 3 concerten aan Doornenburg.

Daarmee sloot het koor de 75-jarig bevrijdingsherdenking af die zondagmorgen al begon met de opening van de tentoonstelling over WOII in Doornenburg en de Betuwe. De concerten – om 11:00 uur, 14:00 uur en 17:00 uur, sloten aan bij de fietstochten die ook door Doornenburg werden gehouden. 

Het koor werd tijdens de concerten bijgestaan door muzikanten van prachtharmonie St. Caecilia en zangeres en oud-DoornenburgerT Thea van Duren.

De concerten stonden in het teken van WOII en daar was met de liedjes en presentatie nadrukkelijk rekening gehouden. Dames in soldatenuniform uit 1940 verwelkomden de concertgangers die tevens een vlaggetje in de hèjjes geduwd kregen. Want Bevrijding anno 1945 betekent natuurlijk zwaaien met vlaggetjes! (wordt vervolgd)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*