Dodenherdenking 2022 in Doornenburg

En toen was het Dodenherdenking 2022.

Na drie jaar eindelijk weer een herdenking waarbij publiek vrij aanwezig kon zijn.

Doornenburgers herdachten samen op woensdagavond de gevallenen in WO2. Eerst een bijeenkomst in de Martinuskerk met muzikale ondersteuning van herenkoor, Jekadee en de harmonie, gevolgd door een wandeling naar het oorlogsmonument aan de Pááánderseweg met om 20:00 uur het blazen van ’the last Post’, de laatste vendelhulde en twee minuten stilte.

Woorden van troost en een oproep om nooit te vergeten hoe belangrijk vrijheid is werden afgewisseld met het voorlezen van de namen van Doornenburgers die in de jaren 1940-1945 vielen. Diverse organisaties en families legden vervolgens bloemen bij het monument.

Dankzij het Oranje Comité, de koren, harmonie St. Caecilia en schutterij Gijsbrecht van Aemstel werd het een indrukwekkende bijeenkomst die uiteindelijk eindigde met koffie in het Ontmoetingscentrum. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*