Bevrijdingsdag 2022 in Doornenburg

Donderdagmiddag werd tijdens Bevrijdingsdag 2022 het vuur ingehaald dat ’s morgens in Wageningen – de jaarlijkse bevrijdingshoofdstad van Nederland – werd ontstoken.

Wandelaars en estafettelopers brachten het vuur vervolgens verder het land in en nadat het in Huessen was gearriveerd werd het vuur door 4 durpse wandelaars (en één hond) vervolgens naar onder meer Doornenburg gewandeld.

Rond 13:00 uur arriveerden de wandelaars aan de rand van Doornenburg, bij de splitsing Slangenburgstraat- Duisterestraat.

Opgewacht door het oranje comité, wethouder Aart Slob, harmonie St. Caecilia, schutterij Gijsbrecht van Aemstel, koningspaar Marcellino en Beau Kummeling en héél veel geïnteresseerden liep de stoet in kolonne richting dorpsplein, waar het vuur na enkele speeches door de schutterskoning werd ontstoken in een vuurschaal die er aanvankelijk niet zoveel zin in had.

Maar de aansteker aanhouder wint altijd en koning Marcellino wist de recalcitrante vuurschaal te bedwingen.

Na het Wilhelmus en een muzikale vendelhulde werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd in het Ontmoetingscentrum, waar het nog lang onrustig bleef.

Gelukkig hebben we de foto’s nog…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*