Officiële opening start fortenseizoen op Fort Pannerden

**  PERSBERICHT **

In samenwerking met de Stichting Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging start fort Pannerden op 17 april 2022 het Fortenseizoen.

In het weekend van 17 en 18 april vieren vele forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie erfgoed, de start van het fortenseizoen.
Zo ook Fort Pannerden! Wij vieren dat we de deuren officieel weer mogen openzetten voor bezoekers jong en oud. En zoals altijd doen we dit op een bijzondere manier, op 17 april (eerste Paasdag) om 13.00 uur

Officiële opening
Op zondag 17 april gaan we de Fortvlag in optocht naar het fort brengen en ceremonieel hijsen! De optocht start bij het toegangshek naar het fort, op de Sterrenschans in Doornenburg.
Wilt u erbij zijn en meelopen? Verzamelen kan om12.50 uur bij het toegangshek. We vertrekken stipt om 13.00 uur.

Bijzondere, historische gasten
Op beide Paasdagen is de Stichting Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging te Vredepeel aanwezig met diverse grondgebonden luchtverdedigingsmiddelen. Medewerkers van de Stichting willen en kunnen u alles vertellen over de geschiedenis, inzet en ontwikkeling hiervan. In deze tijden weer zeer actueel. De aanwezige verdedigingsmiddelen zijn allen onklaar gemaakt.

Entree
Bijwonen van de openingsceremonie is gratis. Het bewonderen van de grondgebonden verdedigingsmiddelen is zowel op zondag, als op maandag mogelijk en hiervoor wordt geen toegang geheven.

Wilt u Fort Pannerden ook van binnen bekijken? Dat kan tegen ons reguliere tarief of met de museumkaart. Onze gidsen staan voor u klaar om u alles te vertellen maar u kunt ook gebruik maken van onze audiotour of het fort ontdekken via de speurtocht Expeditie Pannerden.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.fortpannerden.eu.Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*