School’s Out Forever 2.0 – 1958

En dan is het opeens 1958.

Want in deze boeiende feuilleton schoolfoto’s van 1950 tot 1984 ontbreken de jaren 1956 en 1957 om de doodeenvoudige reden dat de fotograaf toen niet in Doornenburg woonde en les gaf.

En dus pakken we in 1958 de draad op. Het jaar waarin de Amerikanen hun eerste kunstmaan lanceren, bij Texas Instruments wordt de chip uitgevonden en de eerste aflevering van Pipo de Clown verschijnt op de Nederlandse televisie.

In Doornenburg schuiven we geruisloos van de Martinusschool aan de Pááánderseweg richting Blauwe Hoek, waar de Roomsch-Katholieke Meisjesschool is gevestigd. De giebeltjes van de 6e klas zitten in het leerjaar 1958-1959 en gelukkig hebben we de namenlijst nog.

Herkent u ze? Want denk erom: reacties kunnen ALTIJD onderaan in de comments geplaatst worden. Vooral als u een durpeling van toen herkent, geef dan het nummer aan (zie onder de foto). Diegenen die herkend worden belanden in de Enige Echte Doornenburgse Eregalerij van de Oude Glorie!

De snuutjes:

Thea v.d. Brink, Marijke Roelofs, Mientje Balk, Yvonne Derksen, Riek Claassen, Josefien Janssen, Gerda Goris, Marga Haafs, Doortje Visch, Els Kummeling, Ans Driessen, Tinie van Groningen, Ans Wissing, Els Bolk, Cilia Roelofs, Riek Wooning, Ellie van Alst, Willie Peters, Wilma Witjes, Net Peters, Willie Rutgers, Maria Peters, Marjan Wouters, Marie-José de Waal, Marjan Rensen, Joke Brom, Annie Roelofs, Wilma Bolk, Toos van Bon

 

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*