Met het voorjaar in zicht… tied vur de DUO fiets!

Stichting Leefbaar Doornenburg is de trotse eigenaar van een duofiets. Deze fiets is voor inwoners van Doornenburg en omgeving die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.

Op een duofiets zitten de bestuurder en bijrijder naast elkaar, de bestuurder remt en stuurt en allebei de personen kunnen met trapondersteuning trappen. Doordat men naast elkaar zit hebben allebei de rijders goed zicht en kunnen met elkaar communiceren.

De fiets is geschikt voor mensen die niet meer zoveel kracht en evenwicht hebben, die niet meer kunnen participeren in het verkeer en die visueel gehandicapt zijn. Als bijrijder kunnen ze weer fietsen met hun partner, familie, vrienden of vrijwilliger.

De duofiets is bij een erkende fietsenzaak gekocht, zij zorgen ook voor het onderhoud. Inwoners van Doornenburg en omgeving mogen de duofiets voor een klein bedrag lenen.

De duofiets staat bij Zorgvoorziening Merlijn, Clara van Delwigstraat 1 in Doornenburg. De fiets kan alle dagen tussen 9.00 uur en 20.00 uur gehaald en gebracht worden. Via deze site kan de duofiets gereserveerd worden.

Donaties voor de DUO fiets blijven van harte welkom!

Reserveringen: telefoon: 06-82693177  of e-mail: info@duofietsdoornenburg.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*