2022: “Wél carnaval, géén optocht!”

En dan een PERSBERICHT van onze Doornenburgse carnaval-die-hards!

 

** PERSBERICHT **

De organisatie van de carnavalsoptocht in Doornenburg heeft besloten om deze in 2022 niet door te laten gaan. De optocht zou op zaterdag 26 februari a.s. worden gehouden. Ook de aansluitende Alaafterparty in het Schuttersgebouw vervalt. Dit besluit heeft alles te maken met de onzekere situatie rondom de coronapandemie.

De huidige wet- en regelgeving maakt het erg lastig om een carnavalsoptocht en een feest veilig en verantwoord te kunnen organiseren. In de afgelopen weken heeft de organisatie hierover regelmatig overleg gehad met Lingewaardse carnavalsverenigingen, vergunningverleners en handhavers van de gemeente en met burgemeester Nelly Kalfs.

Wagenbouwers
Een aantal wagenbouwers, dat trouw deelneemt aan de Doornenburgse carnavalsoptocht, is al door de organisatie ingelicht over dit besluit. De wagenbouwers geven aan het jammer te vinden dat de optocht niet doorgaat, maar ze begrijpen de beslissing. Normaliter waren zij nu al volop bezig geweest met de voorbereidingen. De bouwactiviteiten aan een wagen waren nu door hen nog niet gestart.

bron: CarnavalDoornenburg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*