“De Oude Roep” klinkt op fort Pááándere

Het einde van het jaar nadert al snel.

Toch zijn er al activiteiten in de maak voor het fonkelnei-jje jaar 2022. Op zondag 2 januari wordt namelijk op fort Pááándere – net als iedere eerste zondag van het nei-jje jaar – het jaarlijkse midwinterhoornblazen georganiseerd.

De fort-lokalen dienen als bijzondere klankkast en buiten zal de roep van de midwinterhoorn zich op zondag 2 januari verspreiden over de rivieren: Rijn, Waal en Pannerdensch Kanaal. U bent vanaf 11.00 van harte welkom om het fort te verkennen, vanaf 13.30 zijn de midwinterhoorns op verschillende plekken in én rondom het fort te horen“, aldus de organisatie.

Midwinterhoorn blazen is een oeroude traditie in Oost-Nederland. Er wordt alléén geblazen tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen. De blazers spelen om de beurt en het geluid dat de hoorn voortbrengt staat ook wel bekend als ‘de oude roep’.

Meer info over openingstijden staat HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*