Oproep Burgernet Oost-Nederland

** PERSBERICHT **

Afgelopen week besteedde de politie in het opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland aandacht aan een misdrijf in de gemeente Lingewaard.

Bankmedewerkerfraude Bemmel
Een vrouw van 81 jaar werd gebeld door een zgn. bankmedewerker met een smoes dat er iets aan de hand zou zijn met haar bankrekening. Diezelfde dag werd de bankpas van het slachtoffer opgehaald, waarna er twee keer werd gepind in Bemmel. De pinner is ook betrokken bij een soortgelijke zaak in Epe/Hattem. Wie is deze man ? (Zaaknummers 2021455948 / 2021429628)

Bankmedewerkerfraude Hattem
Een oudere dame van 79 jaar werd op vrijdag 10 september gebeld door een man die zich voorstelde als een bankmedewerker. Een zogenaamde bankmedewerker vertelde dat er problemen waren met haar pinpas. Uit voorzorg zou deze zogenaamde bankmedewerker de pinpas blokkeren maar hiervoor was wel de pincode nodig. Niet veel later werd de bankpas bij het slachtoffer opgehaald, waarna er in Hattem een flink bedrag mee werd gepind. De pinner is ook betrokken bij een zelfde zaak in Bemmel. Diezelfde vrijdagmiddag zijn verschillende bedragen van de bankrekening opgenomen. Eén pintransactie is vastgelegd op camerabeeld en de pinner ziet u op bijgaande beelden.

Herkent u de man op de beelden?

Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie. Heeft u andere informatie over deze zaak? (Zaaknummers 2021429628 / 2021455948)

Heeft u tips? Neemt u dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of via het tipformulier. Anoniem uw tips doorgeven, kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Burgernet Oost-Nederland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*