RIdderzaalconcert Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk op kasteel Doornenburg

De culturele werkgroep van Kasteel Doornenburg is inmiddels weer volop bezig met de organisatie van ridderzaalconcerten.

En in november staat er al een op het programma! Hanneke Rouw, cello, en Sofia Vasheruk, piano spelen op zondag 14 november om 16.30 u het dak van de statige ridderzaal met werken van Beethoven en Shostakovich.

Ekkes schooljuffen is wel nodig: “Sofia Vasheruk is op 14 mei 1988 geboren in Moskou. In 2003 studeerde ze aan het Chopin Muziek College in Moskou bij prof. Ksenia Knorre. Tijdens haar studie heeft Sofia deel genomen aan de International Piano Competition for Young Musicians 2004 in Enschede waar ze een derde prijs won. In 2007 heeft Sofia haar studie aan het Chopin College met cum laude diploma afgerond en werd ze uitgenodigd om verder te studeren in Nederland.

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland”.

Tijdens het concert worden werken gespeeld van Beethoven en Shostakovich. Showtime is om 16:30 uur, toegang uitsluitend via voorverkoop HIERO.

Meer info over het concert en de COVID-19 status staat DAARO

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*