Wethouders openen tentoonstelling ‘Vlucht en Strijd’

Zaterdagmiddag vond de opening plaats van de tentoonstelling ‘Vlucht en Strijd’.

De tentoonstelling is opgezet rondom de presentatie van het fonkelnei-je boek rondom Doornenburg in WOII, dat door de Historische Kring Doornenburg werd samengesteld. Foto’s en informatie uit het boek kwamen terug in de tentoonstelling, inclusief authentieke filmbeelden en voorwerpen uit die tijd.

Voorzitter Luuk Timmers lichtte het boek toe, waarna wethouders Helga Witjes en Theo Janssen van de gemeente Lingewaard het woord kregen. De aanwezigen, waaronder ook het schutterkoningspaar Marcellino en Beau Kummeling, luisterden aandachtig terwijl de wethouders de vele vrijwilligers van de Historische Kring en het fort voor hun inzet bedankten.

Na de korte bijeenkomst kon iedereen de tentoonstelling bekijken en was er na afloop een gezellig samenzijn.

De tentoonstelling is nog tot en met 10 januari 2022 te bezoeken. Voor openingstijden van het fort zie HIERO.

Het boek van de Historische Kring is verkrijgbaar in fort Pannerden maar ook in het Ontmoetingscentrum, bij bakkerij van Kol en bij SPAR Witjes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*