De Linge: frontlinie in 1944-1945

** PERSBERICHT **

 

Het is heden ten dage moeilijk voor te stellen dat het vredige stroompje de Linge met zijn fraaie fietspad in de Tweede Wereldoorlog het toneel is geweest van felle gevechten.

De Linge vormde van herfst 1944 tot Pasen 1945 de frontlijn tussen de stellingen van de Geallieerden en de Duitsers. Om die strijd te herdenken heeft het Exodus Comité Huissen een infopaneel geplaatst langs de Linge aan de Karbrug te Huissen.

Nu hebben het Exodus Comité en de Historische kring Doornenburg de handen ineen geslagen om een soortgelijk herdenkingspaneel te plaatsen aan de ingang van het Lingefietspad (het “Goudsbloempad”) aan de Rijnstraat te Doornenburg.

Op dit paneel wordt het lot van de Doornenburgse bevolking in deze zware tijden in woord en beeld toegelicht.

De officiële opening van beide panelen is pas gepland in de herfst van 2021, maar u kunt vanaf begin oktober het paneel alvast eens komen bekijken. Het is daar bovendien een aangename plek, die een zeer fraai uitzicht biedt op twee belangrijke hoofdrolspelers van deze geschiedenis: de Linge en Kasteel Doornenburg.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*