Expositie ‘Soils’ in fort Pááándere

** PERSBERICHT **

Verrassend, inspirerend en bijzonder zijn de veelgehoorde opmerkingen bij het zien van de reizende tentoonstelling Soils.

Hoe verbinden wij ons met de aarde? Hoe zorgen wij voor onze grond? Hoe doen wij dat in verbinding met elkaar? Deze vragen hebben geleid tot de kunstobjecten, die nu geëxposeerd worden op het Westplein in Fort Pannerden.

37 kunstenaars van Kunstcollectief Gelderse Poort gingen de uitdaging aan en verdiepten zich in het thema Soils (aardlagen). Ze moesten, met of in een grenenhouten kistje van 30 – 40 cm, het thema Soils in hun eigen kunstdiscipline ‘verbeelden’. Het resultaat is verrassend, divers, spannend en geeft een kijkje in ‘de ziel van de kunstenaar’.

De Kunstkistjes maken een reis door Nederland en zijn tot maandag 3 juni te zien bij Fort Pannerden, het mooiste fort van Nederland en tevens Unesco Wereldgoed.

Toegang is gratis. Neem wel je museumkaart mee, dat genereert extra inkomsten voor het Fort. Openingstijden op www.fortpannerden.eu.

Soils op reis. De kunstobjecten zijn ontstaan door de ‘Challenge Soils’ en het zijn creaties van kunstenaars van Kunstcollectief Gelderse Poort.

Meer info staat hier: www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*