Poëzie en muziek en beeld op kasteel Doornenburg

Een avond in het teken van vermengingen van poëzie en muziek en beeld, begeleiding & afwisseling, met vooral jonge dichters/creative writers uit Nijmegen en Arnhem en omgeving.

**  PERSBERICHT **

Kasteel Doornenburg organiseert op donderdag 23 mei aanstaande een muzikale avond waarin poëzie, muziek en beeld centraal staan.

Aafke van Pelt
Studeerde Engels en Literatuurwetenschappen en is schrijver, theatermaker, beeldend kunstenaar en creatief producent. Haar poëzie verscheen eerder in de Seizoenszine, Kluger Hans en op het Shakespeare is Dead Festival. Ook is ze zakelijk leider bij de Nijmeegse theaterstichting Underground Theatre.
In haar vrije tijd bezoekt ze graag oude begraafplaatsen.

Ze treedt op met Wijnand Oudshoorn, bassist en student aan het Conservatorium van Utrecht. Samen brengen ze een spannende en verrassende combinatie van jazz en poëzie.

Saar Boter
Is filosoof, illustrator en schrijver. Naast het afronden van haar masteropleiding Philosophy, Politics and Society aan de Radboud Universiteit Nijmegen gebruikt ze in haar vrije tijd haar kennen en kunnen om haar abstracte gedachten te vertalen naar iets op papier.
Dit kan door te tekenen of door te schrijven, maar uiteraard kunnen de twee disciplines elkaar ook vinden, zoals in haar dichtbundels ‘Eigen Schuld Dikke Bult’ en ‘Wat De Goden Aten’.
In het kasteel komt ze optreden met haar poëzie die ze visueel aan zal vullen met eigen illustraties.

Doortje de Vries
Is beeldend kunstenaar en boekdrukker. Zij maakt autonome druksels en kunstenaarsboeken met eigen teksten. Ook maakt ze poëzie-prenten en bibliofiele uitgaven in oplage al meer dan 50 jaar onder de naam Eikeldoorpers. De inspiratiebron voor haar autonome druksels is het licht in de natuur. Voor haar poëzie-uitgaven laat ze zich inspireren door teksten die de dag haar aanreikt. Deze drukt ze met loden letters, altijd met een eigen beelddruksel/prent.

Schrijvers en dichters als Bernlef, Lucebert, Reve, Paul van Ostaijen en Dada-kunstenaars zijn haar voorbeelden. Bibliofiele uitgaven, gedichten, roofprints, letter- en klankgedichten zijn aanwezig en te koop.

Derk Wijkamp
Is schrijver en filosoof. De voormalig campusdichter van de Radboud Universiteit treedt op met een combinatie tussen poëzie, kleinkunst en cabaret en zoekt regelmatig de samenwerking op met muziek.
In zijn optredens wisselt hij gedichten af met verhalen totdat de lijn van het programma zichtbaar wordt. Zo vertelt hij in het programma ‘luchtkasteel’ het verhaal van de plek waar de poëzie vandaan komt en welke ervaringen daar aan ten grondslag liggen. Met zijn optredens stond hij al in De Vereeniging, De Stevenskerk, op verschillende literaire festivals en theaterpodia en trad hij op met een bigband in concertzalen.
In het kasteel treedt hij op met Marc Verhoeven, improviserend pianist en componist, bekend van o.a. Unheard Music Concepts.

 

SHOWTIME: donderdag 23 mei 2024, aanvang 20.00, zaal open 19.30 uur.

Toegang: uw gift #paywhatyouwant, bij het reserveren van uw ticket of na afloop van het concert met contant geld.
Aan de bar pinbetaling.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*