Dodenherdenking 4 mei in Doornenburg

Dodenherdenking 4 mei in Doornenburg – Wilt u ook bloemen bij het oorlogsmonument leggen?

Jaarlijks op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. We starten om 19.00 uur in de St. Martinuskerk, waar we bijeenkomen om naar persoonlijke oorlogsverhalen te luisteren, afgewisseld met passende liederen.

Harmonie St. Caecilia, herenkoor en Jekadee werken hieraan mee. Daarna gaan we naar het oorlogsmonument waar we om 20.00 uur twee minuten stil zijn. Daarna worden er door schoolkinderen gedichten gelezen, de namen van de oorlogsslachtoffers genoemd en leggen we kransen/bloemen bij het monument om hen te gedenken en stil te staan dat we nu in vrijheid mogen leven door diegene die voor ons gestorven zijn.

Aansluitend wordt u uitgenodigd voor een kopje koffie in het Ontmoetingscentrum.

We hebben vragen gekregen of tijdens deze bijeenkomst voor iedereen de mogelijkheid er is om bloemen te leggen. Dat kan zeker, en dat juichen we ook toe. We zouden graag zien dat er nog meer mensen betrokken zijn bij deze herdenking. We willen verenigingen, stichtingen en andere betrokkenen uit Doornenburg dan ook vragen of ze hier een bijdrage aan willen leveren.

U wordt dan bij de bijeenkomst bij het oorlogsmonument naar voren geroepen en legt de krans/bloemen bij het monument.

Als u hieraan mee wilt doen, wilt u dat dan voor 1 mei as aan ons doorgeven via stichtingcultureeldoornenburg@gmail.com.

We hopen met veel mensen nog lang stil te kunnen staan bij de herdenking op 4 mei.

 

Oranjecomité Doornenburg

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*