Prinsentaart gaat naar Jacqueline van Bud

Afgelopen zaterdag – precies één week voor de start van het Carnaval in Lingewaard – vond het traditionele Prinsentaartbakken plaats.

Iedere carnavalsprins (of prinses) bakt dan hoogstpersoonlijk een taart voor een bijzonder iemand in zijn of haar gelederen. De organisatie ligt al sinds jaar en dag in de capabele handen van CV de Gentenarren.

Prins Geert “De Keukenbouwer” en Prinses Leentje “Uut de Vlasterestroat’ bakten er lustig op los en produceerden onderstaande taart. 

Na het startsein: “Bakkers klaar, bakken maar” gingen Prins Geert en Prinses Leentje in Providentia in Gendt helemaal los. Na enige tijd verscheen er een mooie creatie. De bedoeling van deze taart is om deze te schenken aan iemand die het Doornenburgse carnaval een warm hart toedraagt. Lang hebben de Prins en Prinses over hun keuze niet hoeven na te denken.. De keuze viel al heel snel en unaniem op Jacqueline Joosten. Jacqueline is een carnavalsvierder in hart in nieren. Achter de schermen is zij altijd actief voor de carnaval. Ze maakt en verstelt de prinsenpakken en ook voor de huidige Prins en Prinses verzorgt zij op perfecte wijze de kleding. Daarnaast is zij ook nog eens actief voor het Doornenburgse instrumentenfonds.

Direct na het taartenbakken werd de bijzondere prinsentaart bij Jacqueline thuis overhandigd. De taart werd uiteraard geproefd en deze smaakte heerlijk!“, aldus CV de Deurdouwers.

Jacqueline, van harte gefeliciteerd!

bron foto’s: CV de Deurdouwers

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*