Ridderzaalconcert met Nos Otrobanda

** PERSBERICHT **


Nooit was voor jazz pianist, Boy Edgar Prijswinnaar Michiel Braam en hoofd Jazz & Pop van het ArtEZConservatorium de muziek van de Antilliaanse pianist Edgar Palm ver weg.

Hij voelde wel altijd het verlangen om er zelf in te duiken.
Omdat zijn jazz-projecten de agenda vulden had deze drang nog niet geleid tot het daadwerkelijk spelen van Antilliaanse muziek.

Daar is in 2015 verandering in gekomen. Toen speelde dit trio het eerste concert.
Alle composities zijn toen omgezet naar een andere bezetting en er is een trio gevormd met de vermaarde Antilliaanse bassist Aty de Windt en meesterpercussionist André Groen.
Aty de Windt is geboren op Curacao en lid van een grote muzikale familie. Zijn ruime ervaring in de latin muziek omvat het spelen in Monquito El Unico, de Tony Shearman Band,
Edsel Juliet Saljuco, Ensalados, Cita Con El Pasado, Siete Potencia en zijn eigen band Perla Negra. In al die projecten was hij de drijvende kracht en de relaxte swing in zijn basspel heeft een essentiële bijdrage.

André Groen is betrokken bij een breed scala aan activiteiten. Hij speelt klassiek slagwerk in het toonaangevende ensemble voor hedendaagse muziek De Ereprijs en het internationale HOP! trio. Hij werkte als latin percussionist mee aan Salsaya Big Band, Salsa d’Amsterdam, het Zwitserse Orquesta Tentación en het European Danzón Orchestra, waarvan hij ook initiatiefnemer en bandleider was en waarin hij veel samenwerkte met Michiel, de pianist van die band, die zich richtte op de traditionele Cubaanse muziek en speelde op vele grote festivals, concerten op Cuba inbegrepen.

De Antilliaanse muziek heeft Europese harmonieën en melodieën die doen herinneren aan de muziek van romantici als Chopin, en Midden-Amerikaanse ritmes.
Edgar Palm is een van de jongste en een uitgesproken lid van de Palm-dynastie, een familie dieAntilliaanse pianisten, componisten en andere musici zo’n twee eeuwen lang heeft voortgebracht.

Het trio isvernoemd naar Otrobanda, de historisch belangrijke wijk van Willemstad, Curaçao, waar altijd muzikanten hebben gewoond en waar muziekpodia zijn gevestigd.
Nos Otrobanda heeft één album uitgebracht, “The Curaçao Experience” en heeft concerten gespeeld in Nederland en op Curaçao.
Unieke muziek om naar te luisteren en op te dansen!

Michiel Braam piano, Aty de Windt baby bas, André Groen guïra en conga.

Info, recensies en meer: klik

Ridderzaalconcert op 20 januari 2024, aanvang concert 20.00, zaal open 19.30 uur. Tickets klik hier aan de zaal alleen pin.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*