Pakketbezorgers zijn er helemaal klaar mee!

????????????????????????????????????

Van onze correspondent uit Spanje!

Binnenkort komen Sinterklaas en zijn Pieten naar Nederland. Ook Doornenburg wordt dit jaar weer vereerd met een bezoek. Ieder jaar weer is het een heel grote operatie om alle cadeautjes van alle Doornenburgse kinderen deze kant op te krijgen.

Wat velen niet weten, is dat de Sint in de weken vóór de intocht in het geheim al druk bezig is om alle cadeautjes naar Doornenburg te krijgen. De kelder van kasteel De Doornenburg is de locatie waar alle cadeautjes worden bewaard totdat ze echt in de schoen mogen.

De Sint krijgt in deze voorbereidingsperiode hulp van de vele pakketbezorgers die normaal door de straten van Doornenburg rijden. Afgelopen week was toevallig iemand van het Sinterklaascomité bij het kasteel en zag hoe één van die pakketbezorgers de pakjes bezorgde bij het bruggetje van de hoofdburcht.

Op de foto is te zien dat de Sint de deur opengemaakt heeft en in de deuropening staat na te praten met een pakketbezorger. Naar verluidt was dit de laatste pakketbezorger die nog cadeautjes kwam bezorgen. Alle cadeautjes liggen inmiddels in de kelder en er komt geen pakketbezorger meer langs … voorlopig.

De Sint is inmiddels weer terug naar Spanje om de laatste voorbereidingen te treffen voordat hij met de stoomboot naar Nederland vaart. Op zaterdag 18 november komt hij vanaf 13.30 uur aan op het binnenplein van kasteel De Doornenburg. Daarna kunnen de cadeautjes uit de kelder gehaald worden en in de schoen gelegd worden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*