Zaterdag ‘Nacht van de Soldaat’ op fort Pááándere

** PERSBERICHT **

 

Fort Pannerden, het mooiste fort van Nederland, presenteert de Nacht van de Soldaat op zaterdagavond 21 oktober 2023.

Datum en toegangsprijs

De Nacht van de Soldaat wordt gepresenteerd op zaterdag 21 oktober, vanaf 18.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. Het is een avond voor jong én oud! Toegangsprijs: 7,50 euro pp. Met de museumkaart is de toegang gratis en hoef je niet te reserveren! U kunt HIER online uw tickets boeken.

Te beleven tijdens de Nacht van de Soldaat

Velen kennen Fort Pannerden al als het grote gebouw van vijf verdiepingen en 124 lokalen. Gelegen op de splitsing van Waal en Pannerdensch Kanaal en verscholen onder een grote laag zand. Door de begroeiing is het zo één geheel met de prachtige natuur van de Klompenwaard. Binnen is nog veel van zijn historie terug te vinden en ook te beleven. Maar dat is meestal alleen overdag, in het volle licht.

In de Nacht van de Soldaat is het in het fort zó donker als het ruim 150 jaar geleden kon zijn… Er was toen immers nog geen elektrische verlichting!

U volgt een route door het verduisterde fort en komt onderweg soldaten tegen die bezig zijn met hun werkzaamheden. Daarnaast treft men nog wat andere interessante figuren die allemaal onderdeel zijn van de fortgeschiedenis. Maak met hen een praatje en zij vertellen u graag hun verhaal! Onderweg krijgt u ook een soldatenmaaltje Ratsch, Kuch en Bonen aangeboden. Dat moet u een keer geproefd hebben!

Vervoer

Uiteraard biedt Fort Pannerden vervoer aan naar het fort vanaf de ingang van de Klompenwaard. Een (avond)wandeling door de natuur van ongeveer 900 meter kan natuurlijk ook. In het donker ziet u vaak veel verschillende dieren de weg over schieten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*