Zondag landelijke open monumentendag in Doornenburg

Dit weekend wordt de landelijke Open Monumentendag georganiseerd.

Ook in Lingewaard en vooral in Doornenburg betekent dat wel een en ander. Want kasteel Doornenburg en fort Pááándere openen de deuren voor alle bezoekerTs.

En de toegang is GRATIESJ-GRATIESJ-GRATIESJ (tenzij anders aangegeven).

 

Fort Pááándere

Zo zet fort Pááánderen op zondag 10 september de deuren wagenwijd open!

“Ook dit jaar biedt Fort Pannerden een podium aan kunstenaars van het Kunstcollectief Gelderse Poort in het tweede weekend van september. Op zondag 10 september zal koor JEKADEE twee optredens geven: om 14.15 uur en om 15.00 uur”, aldus het persbericht.

Voorts zijn vanaf zaterdag 9 september tot eind oktober werken te zien van 3 beeldend kunstenaars: Peter Bergenhenegouwen (beelden en objecten), Charlotte Aukema (grafisch werk) en Gerrie Cuijpers (schilderijen en (foto)collages).

De toegang de expositie is gratis. Meer info staat HIERO


Kasteel Doornenburg

Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er (kinder-)activiteiten op de binnenplaats, live muziek en kunst. Herberg de Doornenburg is open voor lunch en een hapje en een drankje. De activiteiten op de voorburcht en de Langeraktoren, Kapel en de ruimte om het kasteel zijn gratis toegankelijk.

De hoofdburcht is te bezichtigen via rondleidingen en audiotour. Deze zijn gratis voor museumkaarthouders, voor overige bezoekers geld de normale toegangsprijs. We adviseren vooraf een plekje reserveren via de website.

Meer info staat DAARO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*