Kidsproof zomerprogramma op Fort Pannerden!

Onze vrinden van fort Pááándere hebben deze zomer een “kidsproof speelprogramma” opgesteld voor de ieniemienies die het fort bezoeken.

** PERSBERICHT **

Voor speurneuzen, avonturiers, nieuwsgierige aagjes, binnen- en buitenkinderen, bouwers en liefhebbers van spelletjes is er in fort Pannerden van alles te beleven!

Het barst van de geschiedenis! Binnen en buiten is het spannend én verrassend voor jong en oud! In de zomerperiode is Fort Pannerden geopend van dinsdag tot en met zondag, tussen 11.00 en 17.00.

Binnen:

  • Expeditie Pannerden Aan de hand van het soldatenboekje van Willem Derksen (soldaat op Fort Pannerden van 1914-1918) trotseer je de 4 elementen water, aarde, vuur en lucht, net zoals Willem in WO l! Uiteindelijk vind jij de sleutel van zijn schatkist en wacht je een beloning!
  • Zakken speurtocht: volg het spoor van de krakers! Je gaat met een sleutelkaart en een opdrachtenblad langs de rode route op zoek naar jute zakken waarop een bijzondere foto staat uit 2000-2006! Er woonden toen krakers op het fort. Waarom zij hier waren en hoe zij leefden daar kom je tijdens deze tocht achter! Er is ook een tentoonstelling over deze krakersperiode… kijk je ogen uit!
  • Bouw je eigen fort! In lokaal de Splitsing kan je je eigen fort bouwen! Maak een foto van je bouwwerk en deel deze via @Fort_Pannerden op Instagram of Facebook!
  • Kanon demonstratie? Wil je ons grote kanon mee helpen afschieten? Nou! Dat kan!
  • Films Een film over de geschiedenis van het fort met prachtige geluidseffecten! En een film over de ontruiming van het fort in 2006!

Buiten:

  • Expeditie Waterlinie Aan de hand van een bingo kaart zoek je rondom het fort de forten van de Hollandse Waterlinies! Door de QR-code te scannen ontdek je alles over die forten zo ook van Fort Pannerden.
  • De grachtentour Hier maak je een wandeling door onze (droge!!) fortgracht, leert van alles over het fort van buiten en je bezoekt ook een bunker!
  • De belevingsroute Met een boekje in de hand maak je een geweldige tocht door de ruige natuur rondom het fort en kom je van alles te weten over het fort, de natuur etc.
  • Speelelementen Naast het terras zijn natuurlijke elementen geplaatst waar je heerlijk je eigen fantasie spel kan spelen
  • Alleen op woensdag: soldatenspelen! Op 4 woensdagen kan iedereen soldaten spelletjes spelen! Onze vrijwilligers weten hoe de soldaten op het fort hun verveling verdreven! Doe mee! Let op: de soldaten spelen zijn alléén beschikbaar op 26 juli, 2, 9, 16 augustus; tussen 11.00 en 16.00. Reserveren niet nodig. 

Meemaken? Bij zijn? Klik HIERO voor meer info.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*