Kringdag schutterij: wat kunt u verwachten?

Volgend weekend wordt in Doornenburg de Kringdag gehouden door schutterij Gijsbrecht van Aemstel.

Tijdens een jaarlijkse kringdag – die vorig jaar in Millingen-Am-Waal werd gehouden – van de Schutterskring Rijk van Nijmegen-de Betuwe organiseren schutterijen onderlinge wedstrijden zoals vendelen, kruisboogschieten, luchtgeweer schieten, bielemanwedstrijden, muziek- en majorettewedstrijden en demonstraties van marketentsters.

De wedstrijden worden voorafgegaan door een marswedstrijd door de Doornenburgse straten. Hieraan doen 22 schutterijen mee, vaak onder muzikale begeleiding.

Hier onder staat het programma van de dag en de locaties in het dorp waar alles plaatsvindt. Rond 11:45 uur starten de schutterijen met de mars wedstrijd vanaf kasteel Doornenburg. Aan het einde van de afstand wordt het defilé gehouden bij Zorgvoorziening Merlijn. Tijdens het defilé kunnen schutterijen punten verdienen voor de wijze waarop zij zich presenteren aan de jury en het publiek.

Ook de route staat hier onder, zo kunt u zien of de schutterijen door uw straat komen.

De schutterij vraagt alle aanwonenden om hun auto NIET op straat te laten staan om een goede doorstroming van de schutterijen te kunnen garanderen. Voorts zou het fijn zijn om die dag de Doornenburgse vlag te laten wapperen.

Tenslotte kunt u hier het volledige programmaboekje downloaden: Programmboekje Kringdag Doornenburg 9-7-2023

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*