“Hel van Honderd Morgen” wordt volwassen

Het wielerspektakel ‘de Hel van Honderd Morgen’, dat afgelopen vrijdag werd gehouden, blijkt erg aan te slaan bij wielersportliefhebbers.

Zo’n 81 sporters verschenen aan de startlijn om mee te doen aan de tijdrit die rondom Doornenburg was uitgezet. De ronde, bijna 8 kilometer lang, werd tweemaal door de renners afgelegd waarbij de verreden tijden nauwkeurig werden vastgelegd. De organisatie lag in handen van Sportdorp Doornenburg, de Lingetrappers uit Gendt en schutterij Gijsbrecht van Aemstel.

De jaarlijkse ronde, die voor de derde maal werd verreden, trok mede door het prachtige weer veel bekijks in het centrum van Doornenburg. Daar was ook een terras met muzikale omlijsting aangelegd en konden belangstellenden onder het genot van happie snappie de ritten volgen.

Voorafgaand aan de race vond de Dikke Banden Race plaats, de rit voor ieniemienies. Daarna, klokslag 19:00 uur, startte de eerste renner, waarna vervolgens iedere minuut een renner volgde.

Gerrit Hutten uit Hardenberg bleek uiteindelijk de snelste tijd te hebben neergezet: 00:25:04 en behaalde daarmee de eerste plaats. Tweede werd Duco van Dalen uit Elst (00:25:18), derde werd Michael-Angelo Romama uit Veenendaal (00:25:26).

Bij de dames zag de top 3 er als volgt uit:

7e: Femke de Vries (00:25:56)

27e: Sandra de Jonge (00:27:33)

47e Ilse van Es  (00:29:23)

Snelste Doornenburger werd Bas de Ridder met 00:27:19 waarmee hij de 23e plaats haalde.