Fort Pááándere presenteert: “Krakers op Fort Pannerden!”

** PERSBERICHT **

 

Fort Pannerden presenteert deze zomer een bijzonder stukje eigen geschiedenis.

Het Fort, gebouwd in 1869 als meest oostelijke fort van de Hollandse Waterlinies, kent een bijzonder stukje geschiedenis van vóór de restauratie en huidige bestemming! En u kan dat nu beleven!
De tentoonstelling “Krakers op het Fort” loopt vanaf zaterdag 24 juni 14.00 uur tot en met zondag 3 september.

Krakers op het Fort!
Na de Tweede Wereld Oorlog trad jarenlange leegstand en verval op. Er kwamen talloze plannen van particulieren en overheidsinstanties en stapels rapporten. Maar na de toenmalige Stichting Fort Pannerden en zelfs een aanzet tot restauratie, belandde de toekomst van Fort Pannerden toch in een impasse. Het fort stond leeg, er gebeurde ogenschijnlijk niets meer.

Tót het fort op 12 juni 2000, tweede Pinksterdag, gekraakt werd door een groep, die zichzelf voorstelden als “De Koene Ridders”. Zij verbleven 6 jaar op het fort.

Waarom zij het fort kraakten, hoe zij leefden en wat zij allemaal deden en hoe zij op deze periode terugkijken: daarover gaat deze tentoonstelling. Maar ook over de veelbesproken ontruiming in november 2006.

In de tentoonstelling geven we alle betrokkenen uit die periode het woord: de krakers, omwonenden, de toenmalig waarnemend burgemeester, de wethouder, de commandant van de Brand- en Traangaseenheid, de Stichting, Staatsbosbeheer. Video’s, foto’s en opstellingen voeren u terug in de tijd.

Hierdoor ontstaat een veelzijdig beeld over deze periode, over wat eraan vooraf ging en hoe het uiteindelijk kwam tot een compromis én de uiteindelijke doorstart naar restauratie en ons Beleeffort. Komt dat zien!

Tot ziens op Fort Pannerden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*