Binnenkort 40 Oekraïense vluchtelingen in Doornenburg

Doornenburg ontvangt binnenkort 40 Oekraïners binnen de durpsgrenzen.

Want de gemeente Lingewaard – die naarstig op zoek was naar geschikte huisvesting – vond die in de vorm van een groot pand aan de Duisterestraat.

Het pand wordt momenteel aangepast. Na de verbouwing kunnen de Oekraïners het gebouw betrekken. Het is niet bekend hoe lang dat nog gaat duren. 

Omwonenden ontvingen gisteren een brief van de gemeente waarmee ze op de hoogte werden gesteld. Voorts wordt a.s. dinsdagavond 30 mei voor hen en andere geïnteresseerden een informatieavond georganiseerd. 

Lingewaard heeft van de landelijke overheid de taak gekregen om 234 Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Momenteel staat dat aantal op 170 vluchtelingen. Zij verblijven op gemeentelijke locaties in Huissen, Bemmel en Gendt. Van sommige locaties in deze kernen verloopt binnenkort het huurcontract waardoor al naar andere huisvesting werd gezocht. Het grote pand in Doornenburg vormt dus een mooie oplossing.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*