Oranjecomité roept Doornenburg op bloemen te leggen op 4 mei

Dodenherdenking 4 mei in Doornenburg – Wilt u ook bloemen bij het oorlogsmonument leggen?

** PERSBERICHT **

Elk jaar op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dat doen we met een herdenking om 19.00 uur in de kerk en een bijeenkomst bij het oorlogsmonument waar we om 20.00 uur twee minuten stil zijn.

Daarna worden er gedichten gelezen, de namen van de oorlogsslachtoffers genoemd en leggen we kransen/bloemen bij het monument om hen te gedenken en stil te staan dat we nu in vrijheid mogen leven door diegene die voor ons gestorven zijn.

Aansluitend wordt u uitgenodigd om een kopje koffie te drinken in het Ontmoetingscentrum.

Jaarlijks werken het herenkoor en Jekadee hieraan mee, net als harmonie St. Caecilia en schutterij Gijsbrecht van Aemstel. We vinden het belangrijk dat we dit elk jaar met zo veel mogelijk mensen kunnen doen, zodat we de slachtoffers niet vergeten en onze vrijheid koesteren.

We zouden graag zien dat er nog meer mensen bij betrokken zijn en dat tot uiting brengen door meer kransen/bloemen bij het monument te leggen. We willen verenigingen, stichtingen en andere
betrokkenen uit Doornenburg vragen of ze hier ook een bijdrage aan willen leveren.

U wordt dan bij de bijeenkomst bij het oorlogsmonument naar voren geroepen en legt de krans/bloemen bij het monument. Als u hieraan mee wilt doen, wilt u dat dan voor 1 mei as aan ons doorgeven via stichtingcultureeldoornenburg@gmail.com.

We hopen met veel mensen nog lang stil te kunnen staan bij de herdenking op 4 mei.

Oranjecomité Doornenburg

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*