NL Doet het… ook in Doornenburg!

De jaarlijkse actie van het Oranjefonds – NL Doet – start komend weekend.

Tot op heden zijn er maar een paar partijen die hulp hebben ingeroepen van vrijwilligers, te weten Zorgvoorziening Merlijn, de volkstuinvereniging en de Stichting Leefbaar Doornenburg.

Vrijwilligers die een dagje komen helpen met schoffelen, schoonmaken, sjouwen en vooral gezelligheid brengen. Want het doel is verbroedering en samenwerking.

De volkstuinvereniging aan de Pááánderseweg formuleerde het als volgt: “Met de gebruikers van de volkstuinen de tuinen weer gebruiksklaar maken voor een nieuw seizoen. Hierbij moeten de waterpompen weer aangesloten worden of vervangen. De composthopen omgezet worden en de goede compost gebruiken voor het nieuwe seizoen. Verder moet het schuurtje opnieuw geschilderd worden, vooral aan de zonkant en moet er in het schuurtje opgeruimd worden”. Onder het motto “10 Jaar tuinplezier” kun je je HIERO nog opgeven.

Zorgvoorziening Merlijn laat weten al genoeg vrijwilligers te hebben. Hun doelstelling is: “Wij willen een terras onder de bomen aanleggen zodat onze bewoners heerlijk in de schaduw kunnen zitten, zeker met de warme zomers zoals nu!”

In de Molenstraat kun je de Stichting Leefbaar Doornenburg helpen met het aanplanten van wilgen als voedsel voor een bijenlint. “Door de aanplant van de speciale wilgensoort, amandelwilg op diverse plaatsen en stroken in en om Doornenburg wordt de biodiversiteit vergroot en realiseren we “stapstenen” voor insecten. Deze wilgensoort bloeit ongeveer 6 tot 7 maanden per jaar. De wilg zorgt voor het grootst aantal insecten (ongeveer 700). Biodiversiteit ten top !” Opgeven kan DAARO.

Kortom… zin om lekker buiten bezig te zijn én ook nog es anderen te helpen? Geef je op en Doe het!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*