Filmhuis Doornenburg presenteert 24 maart “Ennio”

Weinig componisten van filmmuziek hebben zo’n grote impact weten te maken in hun carrière als Ennio Morricone.

Filmhuis Doornenburg presenteert op vrijdag 24 maart in het Ontmoetingscentrum de documentaire over de Italiaanse maestro. Een documentaire over zijn vele samenwerkingen en de totstandkoming van zijn iconische filmmuziek.

Èkkes schooljuffen dan maar: “De Italiaan Ennio Morricone (1928-2020) behoort sinds zijn muziek voor de westernOnce Upon a Time in the Westtot de kleine groep wereldberoemde filmmuziekcomponisten. Zijn filmmuziek voor Italiaanse spaghetti westerns als de “Dollars trilogie” en “The Mission” wordt als invloedrijk beschouwd. In de Verenigde Staten behaalden verschillende soundtracks de goudstatus. De componist verkocht wereldwijd meer dan 70 miljoen scores, compilaties en singles“.

Laat je daarom in het gezellige durpse Filmhuis verrassen en meenemen in het inspirerende verhaal van deze Italiaanse componist.

Nieuwsgiering naar deze film? Zorg dat je je plekje reserveert. Koop een kaartje vooraf in café de Ontmoeting. Voor leden van de bibliotheek € 5,00, voor niet-leden €6,00, inclusief een kopje koffie of thee voor aanvang van de film.

Showtime op vrijdag 24 maart 2023: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*