Durpelingen schaatsen Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Afgelopen weekend werd in Weissensee, Oostenrijk, de jaarlijkse Alternatieve Elfstedentocht gereden.

En ook dit keer fietste reed durpeling Erik Peters een slordige 1.050 km van Doornenburg naar Zuid-Tirol richting het ijzige schaatsfestijn. Erik reed de 200 km lange tocht helemaal uit en deed dat dit keer voor de 10e keer!

Editie 2023 was een hele zware, want het ijs was niet overal optimaal en ook de temperatuur viel tegen. Erik schaatste er daarom ook 10 uur en 35 min. over, maar dat is hoe dan ook een wereldprestatie!

Ook oud-DoornenburgerT en nicht van Erik, Jacqueline Niels-Janssen, deed mee en schaatste de Oostenrijkse Tocht Der Tochten uit in een tijd van 11 uur en 35 min. Ook Jacqueline vond de tocht erg zwaar: ze viel 6 keer en twee keer verloor ze de kluunschaats. Dat is dan altijd weer lastig om die dingen goed onder de schaatsschoen te krijgen.

Ondanks alles werd het een succesvol weekend. Op onderstaande foto van links naar rechts: Jacqueline Niels, Johan Kuster (78 jaar uit Angeren, hij schaatste de 100 km uit) en Erik Peters. Vermoedelijk werd de foto ná de rit gemaakt…

Gelukkig hebben we bewegend beeld, dus tied vur un Alternatief ELFSTEDENTOCHTFILMPJE!

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*