Lumen In Art brengt opnei-j spectaculair Lichtfestival op kasteel

Het zat al langer in de pen, maar eindelijk is er witte rook vanaf de stoere kantelen van kasteel Doornenburg!

Want van 9 tot en met 17 december 2022 staat kasteel Doornenburg in het teken van licht! In samenwerking met Lumen in Art (specialist in internationale lichtfestivals in kastelen en kasteeltuinen) organiseert kasteel Doornenburg opnei-j het spectaculaire lichtevenement. De eerste editie vond plaats in maart 2019.

Internationale kunstenaars uit onder andere Frankrijk, Zwitserland, Finland, Duitsland en Nederland komen naar Doornenburg om hun lichtkunstwerken aan het publiek te laten zien.

“Deze editie van het Lichtfestival staat in het thema van Natuur en Architectuur. Natuurlijke lichtverschijnselen zijn een inspiratiebron voor vele kunstenaars, hierbij kun je denken aan: het noorderlicht, de regenboog, een fonkelende sterrenhemel, de bliksem. De verschillende lichtkunstwerken versterken door hun originele spel van licht en schaduw de architectuur van het kasteel“, aldus het persbericht.

Net als de vorige editie wordt er rondom het kasteel een route gecreëerd waarlangs de bezoekers van lichtkunstwerk naar lichtkunstwerk lopen. Aangezien het om het gebruik van licht en reflectie gaat kunt u het festival alleen ’s avonds bezoeken. De route is opgebouwd uit elf prachtige lichtinstallaties en toegankelijk voor rolstoelgebruikers, hoewel de route deels over onverharde paden gaat.

Kaarten voor het Internationaal Lichtfestival zijn online verkrijgbaar (HIERO), maar ook aan de dagkassa. Er wordt gebruik gemaakt van tijdsloten en een ticket biedt geen toegang tot het kasteel zelf.

En om alvast in de stemming te komen hier onder wat foto’s uit 2019…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*