Slagwerkgroep en Historische Kring presenteren Geschiedenis van Doornenburg

De geschiedenis van Doornenburg komt op een unieke wijze in beeld door samenwerking van Historische Kring Doornenburg en Slagwerkgroep. Een bezoekje méér dan waard!

Na 2 jaar voorbereiding presenteert Slagwerkgroep St.Caecilia in samenwerking met de Historische Kring Doornenburg, een muzikale vertolking over de geschiedenis van het kasteeldorp Doornenburg.

De Limburgse componist Etienne Houben kreeg opdracht het tijdperk vanaf ‘de bronstijd tot heden’ in een imposant muziekstuk te vertalen met als bron de archiefgegevens van de Historische Kring. Het muziekstuk zal worden uitgevoerd door de slagwerkers van harmonie St. Caecilia.

Houben vond zijn inspiratie in de 1000-jarige eik die nog altijd karakteristiek aan de zuidkant van Kasteel Doornenburg staat. Vanuit het gezichtspunt van deze eik wordt met ‘beeld en geluid’ de rijke historie van het kasteeldorp weergegeven.

“Het dorp in de middeleeuwen, het strategisch gelegen fort , de 2e wereldoorlog oorlog, armoede en wederopbouw van het dorp naar de bloeiende dorpsgemeenschap met het rijke verenigingsleven zal door deze twee verenigingen vertolkt gaan worden. Voorzitter Luuk Timmers van de Historische Kring zal tijdens de uitvoering toelichting verzorgen ondersteund door beeldmateriaal uit het archief, het geluid zal komen uit de handen van de slagwerkers op percussie instrumenten”, aldus een verklaring door beide verenigingen.

De première van het samenwerkingsproject vindt plaats tijdens de Tempel of Boem! concerten die op vrijdag 25 en zaterdag 26 november om 20:00 uur plaatsvinden in de Martinuskerk van Doornenburg.

Alleen voor de voorstelling van vrijdagavond zijn nog beperkt aantal kaarten verkrijgbaar bij Bakkerij van Kol-Doornenburg, Read Shop Viergever-Gendt of per mail: Tempel.of.boem@gmail.com (met vermelding naam, adres en telefoonnummer).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*