School’s Out Forever 2.0 – 1959

Omdat ons de komkommers om de oren vliegen duiken we de oude stoffige (uche..uche…) kelder van tante Teus weer in onder het kopje “School’s Out Forever 2.0”.
In februari eindigden we in 1958 en omdat we dit keer de schoolfoto’s uit lang vervlogen tijden op chronologisch-lexicografische volgorde (her)publiceren gaan we vandaag verder met het prachtschooljaar 1959!

1959 Is het jaar waarin Fidel Castro de macht in Cuba overneemt, Alaska en Hawaii worden als 49e en 50e staat onderdeel van de Verenigde Staten en in Eindhoven rolt de allereerste DAF personenauto van de lopende band. Verder wordt in Nederland het 500.000e televisietoestel verkocht, maakt het ruimtevaartuig de Loena 3 de allereerste foto’s van de achterkant van de maan, en verschijnt het eerste stripalbum van Astérix de Galliër.

Kortom: een jaar met hoogte- en dieptepunten. Maar in Doornenburg ging het leven gewoon door en zaten de volgende snuutjes in de 6e klas van de Mariaschool:

Thea van ’t Hullenaar, Riek Bouwman, Lili Roelofs, Hannie Raaymakers, Janneke Hermsen, Joke van Bon, Gerda Wissing, Ria Kummeling, Annie van den Dam, Fientje Bolk, Lily Rensen, Ans Wissing, Willie van Deelen, Marijke Kloppenburg, Fientje v.d. Sant, Annie Witjes, Nellie van Groningen, Joke Janssen, Riet Driessen, Wil Dekkers, Roos Peters, Annie Driessen, Nellie v.d. Sant, Cobie Driessen, Dinie Goris en Willie Polman.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*